Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto jogurtowe z brzoskwinią"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27479
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27479
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Składniki
Galaretkę rozpuść, odstaw do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsącz, 5 połówek pokrój na plastry, resztę pokrój w kostkę. Śmietanę ubij. Cukier puder przesiej, połącz z jogurtami, dodaj śmietanę, galaretkę i kostki brzoskwiń, wymieszaj.
Do formy biszkoptowej z brzegiem włóż biszkopt, wlej na niego masę, wyrównaj powierzchnię, udekoruj plastrami brzoskwiń, wstaw do lodówki na 2 godziny.
Czas: około 40 minut
Jogurt naturalny powinien zawierać jedynie mleko i bakterie. Na opakowaniu szukaj nazwy rodzaju, gatunku i szczepu bakterii (np. Bifidobacterium (rodzaj), lactis (gatunek), DN-173010 (szczep). Im więcej składników w opisie, tym więcej dodatków.Źródło: Dobry Tydzień