Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie z kremem i galaretką. Krem jogurtowy z wafelkami, brzoskwiniami i czekoladą. Ciasto bardzo pyszne.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budyń z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25-30 min. w 175*. Zdjąć papier i ostudzić. Włożyć z powrotem do tej blaszki z wyżej wyłożonym papierem do pieczenia.
masa-Brzoskwinie odsączyć i pokroić w małą kostkę.Wafelki też pokroić w kostkę a czekoladę zetrzeć na tarce.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę, ubić z pudrem, potem śnieżką.Dodawać porcjami jogurt i miksować.Na koniec dolewać letnią żelatynę i też zmiksować, ale nie za długo.Dodać brzoskwinie, wafelki i czekoladę,szybko wmieszać i wylać na biszkopt i schłodzić.
galaretka-Zagotować wodę, odstawić i rozpuścić galaretki.Ostudzić do lekkiego tężenia. Wylać na placek i schłodzić. Kroić na drugi dzień.