Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto kakaowe"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1049
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1345
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12877
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1049
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1345
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12877
Składniki
Brzoskwinie pokrój w kostkę. Do 1 szklanki mleka wsyp proszek budyniowy, wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj wraz z cukrem. Gdy zacznie wrzeć, wlej rozpuszczony proszek budyniowy, dodaj masło. Gotuj ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Garnek z kremem przykryj folią aluminiową (dzięki temu nie utworzy się kożuch). Do wystudzonego budyniu dodaj pokrojone brzoskwinie, wymieszaj.
Do przesianej mąki pszennej dodaj proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną oraz kakao, wymieszaj. Miękką margarynę utrzyj mikserem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym jajku na przemian z cukrami. Następnie stopniowo dosypuj suche , wciąż ucierając. Ciasto podziel na dwie części.
Tortownicę posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Połowę ciasta wyłóż łyżką na spód tortownicy. Na to wyłóż zimny krem budyniowy a na jego wierzchu rozsmaruj pozostałe ciasto.
Piecz około 75 minut w temperaturze 180°C. Wystudzone ciasto oprósz cukrem pudrem.
110 minut, porcja: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie