Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zniewalający smak , przepis do którego warto wracać.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 398
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 398
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem i wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na połowę i jedną posmarować konfiturą malinową.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Gruszki obrać pokroić w kostkę, uprażyć na patelni z 2 łyżkami cukru, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone , wymieszać, dodać gruszki oraz krzepnącą galaretkę i wszystko wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto. Schłodzić w lodówce, pokroić na porcje.