Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto kakaowo-malinowe"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Mąkę przesiej z sodą.
Mleko podgrzej razem z cukrem i kakao. Dodaj jajka i mąkę.
połącz i zmiksuj robotem kuchennym na najwyższych obrotach. Pod koniec dodaj dżem malinowy oraz olej. Wymieszaj.
Gęstą masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Posyp malinami.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około pół godziny.
Gotowe możesz posypać wiórkami białej czekolady.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300
Karolina Kornacka z Opola
Jedna porcja: 1,50 złŹródło: Super TV