Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z biszkoptem , serkiem mascarpone i polewą toffi.
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę dodać cukier i ubijać aż cukier się roztopi.Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i łyżką octu aż podwoi swoją objętość. Oba składniki wymieszać razem z mąką. Tortownicę posmarować masłem i bułką tartą.Wlać masę do tortownicy wyrównać, wstawić do piekarnika w temperaturze 180 stopni cencjusza na około 40 minut.
Biała masa : Serek mascarpone połączyć ze śmietaną z 3 lub 4 łyzkami cukru i wszystko wymieszać mikserem dodając większa pół zimnej i rozcieńczonej z wodą żelatyną.Wymieszać mikserem.
Upieczony biszkopt przeciąć wzdłuż. Spód biszkopta nasączyć z woda z cukrem waniliowym wyłożyć gotową masę przykryć drugim biszkoptem. Karmel: Mleko zagotować w puszce 2 godziny i 15 minut. Gorący karmel wylać na górę biszkoptu.