Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to ciasto. Na jednym kawałku się nie skończy.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 147
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 147
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka i nadal ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do piany ubitej z żółtkami i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt. Ostudzić i przekroić na dwie części.
Ubić śmietanę. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy i cukier puder. Cukru dodajemy według uznania. Masą smarujemy jedną część biszkoptu i przykrywamy drugą.
Na wierzch wykładamy masę kajmakową. Słonecznik prażymy. Posypujemy ciasto.