Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto karmelowo-śmietankowe"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20988
Składniki
Biszkopt: jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę tortową i ziemniaczaną, wsyp proszek do pieczenia, dobrze wymieszaj. Ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz około 15 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Masa: schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikami do śmietany na gęstą masę. Na biszkopcie rozsmaruj równą warstwę masy kajmakowej. Na niej rozsmaruj warstwę śmietanową. Kostki białej i mlecznej czekolady zetrzyj na tarce o małych oczkach wprost na ciasto. Wstaw do lodówki.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie