Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto kawowo-pomarańczowe"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Jajka rozbij. Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka i wszystko wymieszaj. Wsyp wymieszane obie mąki i wszystko połącz.
Na wyłożonej pergaminem blasze rozłóż równomiernie ciasto. Piecz je w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez ok. 25 minut.
Budyń ugotuj z mlekiem, cukrem i kawą. Powstałą masę schłódź. Masło utrzyj na puch i cały czas ucierając, dodawaj zimny budyń.
Schłodzone ciasto przekrój na 3 blaty. Jeden lekko nasącz sokiem pomarańczowym, posmaruj częścią kremu i przykryj drugim plackiem. Nasącz lekko sokiem pomarańczowym i także posmaruj kremem. Przykryj ostatnim plackiem i nasącz resztą soku pomarańczowego.
Ciasto posmaruj pozostałym kremem. Udekoruj cząstkami pomarańczy oraz cukierkami. Czas przygotowania: 90 minutŹródło: Na żywo