Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto kawowo-pomarańczowe"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5248
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5248
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 90
Składniki
Jajka rozdzielić. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać, dodać obie mąki i ostrożnie połączyć. Na wyłożonej pergaminem blasze rozłożyć równomiernie ciasto i upiec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 25 minut.
Budyń ugotować z mlekiem, cukrem i kawą, schłodzić. Miękkie masło utrzeć na puch i cały czas ucierając, dodawać zimny budyń. Schłodzone ciasto przekroić na 3 części. Wszystkie placki lekko nasączyć sokiem pomarańczowym. Pierwszy posmarować częścią kremu, przykryć drugim, posmarować kremem, przykryć ostatnim plackiem. Ciasto posmarować kremem i udekorować.
ok. 55 minut
Wierzch ciasta ozdobić cząstkami pomarańczy lub mandarynek i posypać siekanymi orzechami lub tartą czekoladą.Źródło: Twoje Imperium