Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto kefirowo-rabarbarowe"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Ciasto: Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy, zasypujemy łyżką cukru i łyżeczką cukru waniliowego. Odstawiamy.
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Redukujemy obroty miksera do najmniejszych. Dodajemy roztopioną, przestudzoną margarynę, kefir i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec mieszamy ręcznie z rabarbarem.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Kruszonka: W misce zagniatamy ręcznie zimną margarynę z cukrem, otrębami i cynamonem. Ciasto posypujemy kruszonką, wstawiamy na około 60 minut do piekarnika nagrzanego do 175oC.
Patyczkiem sprawdzamy, czy się upiekło. Zimne posypujemy cukrem pudrem albo lukrujemy.Źródło: Rewia