Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie ciasto "Kinder bueno" to doskonały pomysł na pyszne ciasto na rodzinną uroczystość. W swoim przepisie pominęłam jednak orzechy laskowe, gdyż nie każdy za nimi przepada. Orzechy laskowe zastąpiłam kremem czekoladowym. W efekcie domowe bueno wyszło słodziutkie i bardzo smaczne.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Krem I: Serek mascarpone ucieramy z kremem czekoladowym. Krem II: Mleko zagotowujemy z miodem. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Wolnym strumieniem dodajemy ciepłe mleko(cały czas miksujemy na wolnych obrotach). Do masy wsypujemy mleko w proszku. Krótko miksujemy. Połowę jasnych herbatników układamy w kwadratowej formie. Smarujemy kremem I. Układamy herbatniki ciemne. Smarujemy kremem II. Układamy pozostałe herbatniki jasne. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Dekoracja: Krem czekoladowy podgrzewamy. Smarujemy nim wierzch ciasta. Układamy batoniki. Chłodzimy jeszcze godzinę.
Zapraszam na mojego bloga!