Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto, które smakuje jak oryginalny batonik Kinder Bueno
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż pierwszą warstwę herbatników, w razie potrzeby dotnij ciastka, tak aby całe dno było nimi pokryte.
Masa z nutellą Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone, cukier puder i zmiksuj na gęstą masę. Dodaj nutellę i miksuj dalej aż krem będzie sztywny. Gotową masę wyłóż na pierwszą warstwę herbatników i wyrównaj. Przykryj następną warstwą herbatników, które posmaruj cienką warstwą nutelli. Włóż ciasto do lodówki.
Masa z białą czekoladą Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone, cukier puder i zmiksuj na prawie sztywną masę. Następnie dodaj czekoladę i zmiksuj krótko na wysokich obrotach miksera. Masę wyłóż na herbatniki posmarowane nutellą i wyrównaj. Przykryj ostatnią warstwą herbatników.
Mleczną czekoladę rozpuść w garnuszku ze śmietanką. W osobnym naczyniu rozpuść gorzką czekoladę ze śmietanką. Przestudzoną polewę z mlecznej czekolady wylej na ciasto. Następnie zrób wzorki z gorzkiej czekolady, takie jak są na batoniku Kinder Bueno. Gotowe ciasto przykryj folią aluminiową, tak żeby nie dotykała polewy i wstaw do lodówki na całą noc. Smacznego!