Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kokosowe ciasto pięknie wyrośnięte bez dodatku jajek!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 778
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 77
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 778
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 77
Składniki
Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy wiórki kokosowe oraz słodzik/cukier, następnie mieszamy ręcznie trzepaczką, aby składniki się połączyły. Następnie dodajemy mleko i wszystko dokładnie miksujemy.
Masę dzielimy na dwie porcje, jedna większa i druga mniejsza do której dodajemy kakao. Masę z kakao miksujemy do połączenia składników.
Blaszkę (24-26 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy białą masę. Ciemną masę nakładamy porcjami łyżką do tortownicy, która stworzy nam "łatki".
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 40 minut. Zalecam nie wyciągać go od razu po upieczeniu przez godzinę.
Ostudzone ciasto polewamy ulubioną rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej i posypujemy wiórkami kokosowymi.