Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne ciasto do kawy
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 64
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1217
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 64
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1217
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Składniki
Ciasto kokosowe:Białka oddzielić od żółtek.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.Białka ubić na sztywno stopniowo dodając 16 dag cukru.Żółtka ubić .Wszystkie składniki wymieszać ,na końcu dodać oliwę i wodę.Blaszkę 24 x36 wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,piec ciasto 20 min lub do suchego patyczka.
Jabłka obrać ,utrzeć na tarce o grubszych otworach ,usmażyć dodając 10 dag cukru.Usmażone wymieszać z galaretką cytrynową wyłożyć na ciasto ,przykryć herbatnikami.
Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody,odstawić do stężenia.Mango obrać zblendować. Gdy galaretki zaczną krzepnąć śmietanę ubić na sztywno,dodać mus z mango oraz tężejącą galaretkę.Wymieszać wyłożyć na ciastka ,posypać wiórkami kokosowymi.