Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto kokosowe ze śliwkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1128
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1128
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Składniki
Zamiast śliwek możesz wykorzystać inne owoce, np. brzoskwinie z puszki albo twarde, kwaśne jabłka.
Jajka wraz z cukrem kryształem ubij na pianę. Następnie przesiej do misy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodaj płatki owsiane i wiórki kokosowe.
Wszystkie wymieszaj.
Sypką mieszankę połącz najpierw ze śmietaną kremówką, a potem przełóż do piany z jajek. Pod koniec wlej rum i dodaj czekoladę połamaną na kawałeczki.
Śliwki odmroź, osusz, następnie pokrój je na kawałki. Wyłóż blachę papierem do pieczenia i wlej ciasto. Na powierzchni ciasta rozłóż pokrojone śliwki.
Piecz w temperaturze 170° C przez ok. 45 minut. Kiedy ciasto wystygnie, poprósz je do smaku cukrem pudrem i pokrój.
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Cena porcji: ok. 3,5 zł
Kalorie: porcja 259 kcalŹródło: Na żywo