Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniam, fajne ciasto na każdą okazję! Smaczne kremy!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Masa adwokat: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietankę ubijamy i do ubitej dajemy tężejącą galaretkę. Mieszamy. Wlewamy adwokat, mieszamy. Masa krówkowa: Masło ucieramy z kajmakiem. Masa chałwowa: Chałwę rozkruszamy i ucieramy z masłem i cukrem pudrem, można dać alkoholu do smaku.
Przełożenie: Biszkopt- masa adwokat- ciastka kremówka dekorowana odciąć biszkopt górny i pozostawić jedną połówkę z kremem i dać kremem w górę- galaretki truskawkowe rozpuszczone w mniejszej ilości niż na opakowaniu napisane- masa chałwowa- herbatniki- kajmak- herbatniki- kajmak- pokruszone herbatniki