Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto królewskie"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Białka ubij z solą, dodaj cukier, żółtka, na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto piecz 20 minut w temp. 180°C. Schłodź.
Brzoskwinie obierz, pokrój w kostkę, dodaj kilka łyżek wody, cukier, duś. Zmiksuj na mus. Dodaj galaretki rozpuszczone w 1,5 szklanki wody. Odstaw w chłodne miejsce.
Gęstniejącą masę wylej na biszkopt. Schłodź. Ubij śmietankę z solą i śmietan-fixem, udekoruj ciasto.
<strong>Anna Bieńkowska</strong>Źródło: Dobry Tydzień