Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z dodatkami jest pyszne, łatwe do zrobienia, pyszne i aromatyczne.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Jajka. Żółtka oddzielić od białek.Żółtka, margarynę, 3/4 szklanki cukru utrzeć na puszysto. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Do utartych składników dodać, produkty sypkie. Następnie dodać 3 łyżki śmietany, zagnieść ciasto. 2/3 ciasta schłodzić w lodówce. Do 1/3 ciasta dodać kakao i łyżkę śmietany, zagnieść ciasto.Zamrozić.
Brzoskwinie pokroić w kostkę, dodać do jabłek. Blaszkę 24x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do180 stopni.
Budyń ugotować,2 szklanki mleka zagotować z 2 łyżkami cukru. W jednej szklance mleka rozpuścić budynie , dodać do gotującego się mleka, ugotować.
Blachę wyłożyć schłodzonym ciastem. Nałożyć jabłka z brzoskwiniami.
Wyłożyć budyń.
Białka ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru , wyłożyć na budyń.
Ciasto z kakao zetrzeć na pianę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec 35 minut.