Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do przygotowania a przy tym bardzo smaczne :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Składniki
wszystkie skladniki (oprocz 1 szklanki cukru,ktora bedzie potrzebna do pianki) z ciasta zagniesc i wyłożyc na wysmarowanej maslem blasze,dogniatając do blachy,troche zostawic na posypke
wylozyc jablka
białko ubic na sztywno dodac szczypte soli,dodac budyn dalej ubijając,nastepnie dodac cukier
pianke wylozyc na jablka i posypac resztą ciasta,wstawic do nagrzanego piekarnika na 180 stopni C i piec ok 1 h az sie zarumieni. Jak wystygnie posypac cukrem pudrem