Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto makowo-kokosowe"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Jajka ubijam z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Wsypuję obie mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewam do tortownicy wyłożonej papierem. Piekę ok. 13-15 min w 180°C.
Mleko, masło i cukier podgrzewam do rozpuszczenia. Dodaję mak, dżem, bakalie, olejek migdałowy. Podgrzewam chwilę i wykładam na biszkopt.
Mleko, masło, oba cukry podgrzewam, wsypuję wiórki kokosowe. Podgrzewam, aż kokos wchłonie mleko. Przestudzoną masę wykładam na masę makową. Posypuję tartą czekoladą.Źródło: Kobieta i życie