Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie znajdziemy tak wspaniałych kolorów i smaków jak w naturze. Dzięki temu nasze desery urzekają soczystością oraz nabierają apetycznych barw bez konieczności używania sztucznych barwników. Do wykonania tego ciasta użyliśmy malin, ale sprawdzą się także truskawki, jagody lub jeżyny. Czekoladowy spód tworzy kontrastującą bazę, a malinowa galaretka dodaje świeżości. Ciasto malinowe bez pieczenia zaskoczy cię swoim smakiem i na pewno oczaruje gości.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuść pokruszoną czekoladę i miękkie masło. Pokrusz ciastka na piasek i dokładnie połącz z masą maślano-czekoladową, po czym wyłóż tym dno tortownicy (ok. 20 cm), mocno ugnieć i wstaw do lodówki.
Maliny opłucz i osusz, a mrożone rozmroź na sicie i przełóż do miski. Zblenduj owoce na gładki mus, dodatkowo możesz także przetrzeć przez sito, by pozbyć się pestek. Żelatynę dokładnie rozpuść we wrzątku i odstaw do stężenia. Do misy robota kuchennego włóż twaróg, wlej śmietankę i dodaj cukier. Miksuj, aż wszystkie składniki się połączą, a cukier się rozpuści. Do masy dodaj sok z cytryny, dolej tężejącą żelatynę oraz mus malinowy i wymieszaj. W razie potrzeby dodaj więcej soku z cytryny lub cukru pudru. Przelej całość na czekoladowy spód, wyrównaj i wstaw do lodówki.
W 400 ml wrzątku rozpuść galaretkę i odstaw do schłodzenia. Tężejąca galaretkę wylej na malinowy sernik i ponownie wstaw do lodówki na 2 godziny lub całą noc. Ciasto malinowe najlepiej smakuje podane z filiżanką ulubionej kawy.