Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,smaczne,kwaskowate w sam raz na upalne dni.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 670
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 670
Składniki
Białka ubijam na sztywno dodaję cukier,żółtka,mąkę i proszek do pieczenia.Wszystko lekko ubijam, aby białka nie opadły.Piekę biszkopt ok.20 min. w tem. 180 stopni.Studzę.
Galaretki mieszam osobno z wodą , każdą na 1 szkl. wody.Studzę.Maliny rozniatam.Upieczony biszkopt kroję na dwie części.Pierwszą układam na blachę.Rozgniecione maliny mieszam z tężejacą galaretką i wylewam na biszkopt, przykrywam drugą częścią biszkoptu.
Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję serek waniliowy i drugą tężejącą galaretkę.Szybko mieszam i wylewam na biszkopt.Wkładam do lodówki na ok.2 godz.Najlepiej zrobić to ciasto wcześniej,aby dobrze się stężało .