Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste tanie i szybkie! a przy tym jakie smaczne!!!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 299
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 299
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Zetrzec marchewki na tartce z malymi oczkami i odlozyc na koniec.
Ubic jajka z cukrem przez chwile. po czym dodac olej (lub maslo ostudzone) po chwili wsypac make zmieszana z proszkiem do pieczenia, szczypte soli i cukier waniliowy lub sok z cytryny.
Nastepnie wrzucamy starta wczesniej marchew. mieszamy mikserem przez chwile az do uzyskania jesnolitego ciasta. przelewamy na tortownice wysmarowana maslem i obsypana maka. Piec w 190°-200° przez 50 min (PIEKARNIK WENTYLOWANY)