Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto marchewkowe"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 319
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3594
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 319
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3594
Składniki
Rodzynki zalej gorącą wodą. Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka utrzyj z olejem, suche połącz ze sobą i dodaj je do składników mokrych, wymieszaj wszystko mikserem. Dodaj startą marchew i obtoczone w mące rodzynki, wymieszaj łyżką.
Formę posmaruj margaryną i posyp bułką tartą. Masę przełóż do formy i piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C. Ciasto pozostaw w piekarniku do wystygnięcia. Można je polukrować.
Czas: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień