Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowe"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5416
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5416
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając, dodawać stopniowo mąkę i olej, a na samym końcu – startą marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki.
Gdy uzyskasz puszystą masę, wyłożyć ciasto na blachę i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 55 min w temp. 200 stopni.
Przygotować polewę: połączyć wszystkie i podgrzewać na bardzo małym ogniu aż do chwili, gdy cały cukier ulegnie rozpuszczeniu. Po wystygnięciu polukrować nią ciasto – również musi być wystudzone.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium