Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka z dodatkiem orzechów pekan i lukrem z syropem klonowym. Bardzo proste do zrobienia, umila jesienne i zimowe dni.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Marchewkę obrać, obciąć końcówki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ubić jajka z cukrem, wlać olej, dodać przesiane suche składniki i marchewkę, wymieszać krótko do połączenia składników. Piec ok. 45 minut w 180° w tortownicy o średnicy 27 cm (do suchego patyczka). Zostawić na kratce do ostygnięcia. Wymieszać składniki na lukier. Rozprowadzić po cieście, poukładać orzechy pekan. Przepyszne przez kilka dni. ;)