Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, piernikowe ciasto marchewkowe.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misce mieszam przesianą mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, przyprawy. Jaja łączę z olejem. Mieszam z mąką. Dodaję ananasa, marchew, bakalie. Mieszam wszystko do połączenia składników. Używam formy silikonowej /jeśli jest to blacha to należy natłuścić i obsypać bułką tartą lub mąką/. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Piekę około 35-45 minut /w zależności od kształtu formy/. Studzę. Posypuję cukrem pudrem.