Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowe z bananami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 68
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5380
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 68
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5380
Składniki
Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce do misy. 2. Dodaj spażone rodzynki, pokruszone orzechy i rozgniecione banany. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, oraz cukier i cynamon. Dolej aromat cytrynowy oraz olej i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj. 3. Okrągłą blaszkę wyłóż folią aluminiową, wlej przygotowaną masę i piecz około godziny w piekarniku rozgrzanym do 170°C. 4. Gotowe ciasto polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.
<strong>Przepis nadesłała: Zofia Łaksa</strong>Źródło: Kurier TV