Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto marchewkowe z makiem i orzechami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 197
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1235
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 197
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1235
Składniki
Ubij żółtka, cukier i cukier waniliowy. Dodaj olej, sok pomarańczowy i sztywną pianę z białek. Marchew zetrzyj na drobno. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z mielonym makiem, marchwią i płatkami owsianymi. Pod koniec wmieszaj masę z jajek.
Formę na babkę wysmaruj tłuszczem, wysyp mąką krupczatką i napełnij ciastem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 45 minut w 170°C.
Z miękkiego masła, cukru i cukru waniliowego ubij gładki krem. Kiedy babka wystygnie, wyjmij ją z formy i przekrój poziomo na trzy części. Dolne dwie części posmaruj dżemem i kremem. Nałóż górną część, posmaruj resztą kremu i obsyp tartymi orzechami.Źródło: TV14