Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto marchwiowe z lukrem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Dodaj olej i esencję waniliową, wymieszaj. Mąkę przesiej, połącz z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawą do piernika, cynamonem i solą. Wsyp do masy jajecznej, połącz.
Dodaj marchewkę i pokrojone orzechy, wymieszaj. Ciasto wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą tortownicy. Piecz 45 minut w temp. 180°C.
Lukier królewski: cukier puder przesiej, zmiksuj z białkiem. Polej zimne ciasto. Małe porcje marcepanu wymieszaj z barwnikami, uformuj marchewki. Ozdób.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie