Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne ciasto z jabłkami, ja robiłam je 3 razy pod rząd tak nam smakowało... Piekłam w tortownicy 22 cm
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10135
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 249
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10135
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 249
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy żółtka i krótko miksujemy. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami dodajemy do masy, mieszamy. Całość delikatnie miksujemy, tylko do czasu połączenia się składników
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do ciasta i bardzo delikatnie mieszamy
Jabłka obieramy, kroimy w dużą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Na wyłożony papierem do pieczenia spód tortownicy przekładamy połowę ciasta. Na ciasto wykładamy jabłka
Na wierzchu rozsmarowujemy resztę ciasta. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45 minut – do suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem