Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Maxi king bez pieczenia
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1445
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 48
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1445
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 48
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i warstwą kakaowych herbatników. Wykładamy połowę przygotowanego kremu i układamy maślane herbatniki. Wykładamy masę kajmakową. Jeśli cała puszka to dla was za dużo dajcie mniej :) Rozsmrowujemy pozostały krem śmietanowy i przykrywamy to warstwą maślanych herbatników. Wkłądamy do lodówki Czekoladę połamać na mniejsze kawałki wlać mleko i całość rozpuścić nad parą wodną. Gdy czekolada się przestudzić dodać 50 g pokruszonych orzeszków i wymieszać. Polewę rozsmarować po cieście. Wierzch posypać pozostałymi orzeszkami. Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!