Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto melonowe z galaretką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Białka ubij z solą. Wsyp cukier, cukier waniliowy, miksuj. Dodaj żółtka, mąkę i proszek. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 25 minut w 180°C.
Żelatynę namocz. Melony przetnij, wydrąż kulki. Resztę miąższu zmiksuj. Limonki sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Wymieszaj z cukrem waniliowym, cukrem, jogurtem i przecierem z melona. Dodaj żelatynę i ubitą śmietanę. Masą posmaruj biszkopt, ułóż kulki z melona.
Schłodź. Udekoruj uprażonymi migdałami.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień