Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy z możliwych przepisów na pyszne ciasto z owocami.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Przygotowanie ciasta zaczniemy od kruszonki bo trzeba ją odstawić do lodówki. Łączymy wszystkie składniki, ugniatamy i odstawiamy do lodówki na 10 minut.
Pora przygotować ciasto. Do miski dodajemy mąkę, cukier, jajka, olej, kefir oraz proszek do pieczenia. Mieszamy całość widelcem. Wylewamy masę na blachę wyściełaną papierem do pieczenia. Układamy na wierzchu owoce i posypujemy rozdrabnioną w palcach kruszonką.
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celcjusza przez 45 minut. Pod wpisem znajdziecie link do naszego bloga gdzie zapraszam po inne przepisy na ciasta i domowe jedzenie.