Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto migdałowe z manną"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1271
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1271
Składniki
Ciasto: zagnieć kruche ciasto, schłodź je w lodówce.Wylep ciastem dno i boki tortownicy, nakłuj je. Ułóż na nim 3/4 połówek śliwek.
Masa: ugotuj mleko z kaszą, dodaj cukier waniliowy. Trzymaj na małym ogniu, mieszając. Odstaw na 10 min.
Żółtka połącz z kre mówką, dodaj do ciepłej masy. Ubij białka z cukrem i połącz z masą. Wyłóż na śliwki, wciśnij resztę.
Piecz 50 min w temp. 180° C.
Porcje 12 Przygot. 90 min Cena 1,30 zł Kalorie 400Źródło: Bella Relaks