Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto z owocami i chrupiącą migdałową skorupką.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Ciasto robiłam na blasze 23x30cm. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy maślankę, mąki, olej, proszek do pieczenia, kardamon i gałkę. Mieszamy dokładnie. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układamy wydrylowane wiśnie i śliwki podzielone na ćwiartki. Na górę rozsypujemy płatki migdałowe i posypujemy całość cukrem.
Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut - do suchego patyczka. Ciasto studzimy, najlepsze jest następnego dnia.