Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia. Zawsze smakuje.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Żółtka oddzielić od białe. Białek ubić na sztywna pianę. Masło z cukrem utrzeć na puch. Dodawać żółtka i dalej ucierać. Do masy dodawać suche produkty na przemian z mlekiem w którym wcześniej należy rozpuścić czekoladę. Na koniec dodać delikatnie pianę z białek. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem formy i piec ok 50 min - 180 stopni. Z soku z cytryny, miodu i wody zrobić poncz. Wyjąć ciasto z piekarnika i jeszcze gorące zalać ponczem. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Na koniec polać polewą kakaową - masło + cukier +kakao + woda podgrzewać i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Udekorować wg uznania. Smacznego.