Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dobre jest na drugi dzień. Ładne i smaczne warstwy :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Ciasto: Jajka, kakao, cukier, miód i sodę ugotować na parze. Gorącą masę ugnieść z mąką. Podzielić na 5 równych części i upiec 5 placków w tortownicy o średnicy 24 cm przez 5 minut jeden placek. W 180 stopniach. Masa: Niewielką ilość mleka odlać i wymieszać w niej jajka i mąki. Resztę mleka zagotować z cukrami, gdy będzie się gotować wlać mąki i gotować do zgęstnienia. Chłodny krem wymieszać z utartą margaryną. Przyłożyć masą placki wierzch posmarować nutellą i potrzepać wiórkami kokosowymi.