Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne w przygotowaniu ciasto z malinami. Do jego zrobienia możesz użyć miksera, ale jeśli nie masz go pod ręką, nic się nie przejmuj, po prostu wszystkie składniki dokładnie wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki. Do tego wypieku możesz użyć dowolnych owoców, my wybraliśmy nasze ulubione – maliny.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 176
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 592
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1554
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 176
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 592
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1554
Składniki
Maliny opłucz pod bieżącą wodą i osusz za pomocą ręcznika papierowego.
Jajka wbij do dużej miski i zmiksuj na puszystą masę wraz z cukrem i pastą waniliową.
Gdy słodzik przestanie chrzęścić, dodaj kefir i wlej olej. Ponownie zmiksuj, tym razem krócej, jedynie do połączenia się składników.
Do masy z jajek i kefiru przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki.
Gotową masę przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż maliny.
Ciasto piecz przez 40 minut w 180 stopniach Celsjusza.