Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie rafaello to te ciasto jest właśnie dla Ciebie! Jest puszyste i delikatne a chrupiące płatki migdałowe to raj dla podniebienia!:)
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 37
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 37
Składniki
Śmietankę ubijamy ma sztywno, dzielimy na pół. Do jednej miseczki z ubitą śmietanką dodajemy 1 łyżkę cukru pudru oraz opakowanie śmietanfixu. Do drugiej miseczki ze śmietanką dajemy rozpuszczoną galaretkę (do 1/4 szklanki gorącej wody dałam 2 łyżki galaretki cytrynowej, wymieszałam, przestudziłam i dodałam do ubitej śmietanki)
Warstwy: 1 warstwa : na dno blaszki układamy herbatniki jasne 2 warstwa : połowa puszki masy kajmakowej 3 warstwa : herbatniki jasne 4 warstwa : ubita śmietanka z galaretką 5 warstwa : herbatniki jasne 6 warstwa : druga połowa masy kajmakowej 7 warstwa: herbatniki 8 warstwa : ubita śmietanka ze smietanfixem Na wierzch, ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi oraz płatkami migdałowymi. Ciasto wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny lub na całą noc. Życzę smacznego :)