Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto o smaku bananowym"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Sok bananowy podziel na dwie części i wlej do dwóch naczyń. Ugotuj na nim dwa budynie: śmietankowy oraz wiśniowy.
Blaszkę o wymiarach 25 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie rozłóż warstwę jasnych herbatników, rozlej gorący budyń śmietankowy, wyrównaj wierzch łyżką.
Połóż jasne herbatniki i wlej budyń wiśniowy. Wierzch nakryj herbatnikami ciemnymi. Kiedy budynie ostygną, wstaw ciasto do lodówki na całą noc, aby stężało.
Porcje 8, 40 min, Cena 0,70 zł, Kalorie 280Źródło: Bella Relaks