Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z dużą ilością orzechów. Idealne do kawy ;) Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 255
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 255
Składniki
Białka ubijamy z cukrem i szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy orzechy rozdrobnione na mąkę, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy szpatułką.
Blaszkę (36-24cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wsypujemy orzechy i wkładamy do piekarnika na 15 minut 180 stopni. Następnie wlewamy masę białkową i pieczemy 20 minut w 160 stopniach.
Czekoladę rozpuszczamy, dodajemy śmietanę i mieszamy do połączenia się składników. Wlewamy na ciasto. Na to układamy herbatniki namoczone w kawie.
Żółtka mieszamy z cukrem i wodą i mieszamy pod kąpielą wodną do uzyskania jasnej masy, studzimy.
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy masę z żółtek. Żelatynę rozpuszczamy i ostudzoną dodajemy do masy. Wykładamy na herbatniki. Posypujemy startą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)