Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto orzechowe z malinami"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 54
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 303
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 54
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 303
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Mąkę przesiać, połączyć z masłem, jajkiem, orzechami, cukrem, skórką z cytryny. Szybko zagnieść ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki.
Ciastem wyłożyć natłuszczoną formę, zrobić podwyższony brzeg, nakłuć spód widelcem. Upiec na złoty kolor w temp. 220°C. 3 Wyjąć i wystudzić. Nałożyć maliny, posypać cukrem pudrem z wanilią. Udekorować bitą śmietaną.
ok. 45 minut
<strong>Superrada</strong>
Aby spód z kruchego ciasta był równy, należy ciasto w formie przykryć arkuszem papieru do pieczenia i wysypać na niego suchą fasolę i razem z nią piec.Źródło: Twoje Imperium