Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto Panna Migotka"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 21
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 66
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 21
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 66
Składniki
Ciasto:Wszystkie ciasta wkładamy do miski i łączymy. Przenosimy na stolnicę, zagniatamy na jednolite gładkie ciasto, które dzielimy na pięć części. Formujemy z nich pięć kwadratowych placków i każdy pieczemy około 30 minut w temperaturze 180oC.
Krem: Obydwa rodzaje mąki, cukier i cukier waniliowy mieszamy w szklance zimnego mleka. Wlewamy do reszty gotującego się mleka, gotujemy budyń.
Tłuszcz miksujemy z zimnym budyniem. Placki przekładamy kremem, wierzch dekorujemy bitą śmietaną i galanterią cukierniczą.
Czas przygotowania 140 minut. Cena jednej porcji około 1 złŹródło: Rewia