Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto piankowe z grejpfrutem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Grejpfruty obierz ze skóry, podziel na cząstki, usuń błony. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj po jednym jajku. Mąkę wymieszaj z proszkiem, dodaj do ciasta. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Formę wysmaruj tłuszczem, wysyp bułką tartą i napełnij masą. Piecz 30 minut w temparaturze 180° C. Wystudź.
Śmietanę ubij na sztywno, stopniowo dodawaj tężejącą galaretkę. Wyłóż masę na ciasto, udekoruj cząstkami owoców i wstaw do lodówki na godzinę.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień