Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio na internecie dość często pojawia się ciasto „Poduszkowiec” więc i ja postanowiłam je upiec. „Poduszkowiec” to połączenie sernika z kakaowym ciastem – czyli to co Smakosze lubią najbardziej ???? A Wy się skusicie ? ????
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 191
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 191
Składniki
1. Sernik: Składniki na masę serową wymieszaj ze sobą 2. Ciemne ciasto : Jajka ubij z cukrem . Cały czas miksując dodawaj naprzemiennie wodę z olejem . 3. Do masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Wymieszaj. 5. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylej ciemne ciasto. 6. Masę serową przełóż do rękawa cukierniczego z dowolną końcówką. Z Masy serowej zrób kratę na ciemnym cieście. 7. Całość piecz 50-60 minut w 180 stopniach