Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto podwójnie czekoladowe"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Stop w kąpieli wodnej 20 dag gorzkiej czekolady, 10 dag czekolady mlecznej oraz Kostkę do pieczenia Kasia. Zdejmij i odstaw do przestudzenia.
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Porcjami wlej masę czekoladową. Dobrze wymieszaj mikserem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj do ucieranej masy. Wsyp orzechy. Zmiksuj.
Tortownicę o śr. 22 cm wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz 30 minut w temp. 175°C. Mleko podgrzej ze śmietaną. Dodaj resztę czekolady i podgrzewaj aż się rozpuści. Wystudzone ciasto oblej polewą.
Ew. gdy polewa zastygnie, przyłóż szablon ze śnieżynkami i oprósz cukrem pudrem. Ciasto zyska świąteczny charakter.Źródło: Naj