Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto jogurtowe z kremem jogurtowym, delikatne, miękkie i pyszne.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 787
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 91
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 787
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 91
Składniki
ciasto-Jajka zmiksować z cukrem, potem jogurtem.Przesiewać mąkę z proszkiem i zmiksować, na niskich obrotach miksera. Na koniec dodać olej i zmiksować.Wylać na blachę z papierem do pieczenia 30x40 cm.
Piec 25-30 min w 175* C na złoty kolor.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,wymieszać i ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem, fixem a potem dodawanym porcjami jogurtem.Na koniec dolewać żelatynę i zmiksować nie długo bo tężeje. Wyłożyć na upieczone i ostygnięte ciasto.
Posypać startą czekoladą.