Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto pomarańczowe"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Małą okrągłą tortownicę wyłóż aluminiową folią. Ułóż biszkopty (jak najciaśniej).
Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, lecz nie na mleku, ale na 3 szklankach soku pomarańczowego z cukrem (ilość w zależności od upodobań).
Lekko ostudź, polej biszkopty, równomiernie rozsmaruj. Odstaw w chłodne miejsce, by masa zastygła. Na wierzchu ułóż galaretki w cukrze (najlepiej w różnych kolorach).
Galaretkę pomarańczową przygotuj według instrukcji. Gdy zacznie tężeć, wlej na wierzch ciasta. Wstaw na noc do lodówki.
<strong>Czas przygotowania 30 min., ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 zł.
Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie